Skidbindning

Det finns tre typer av huvudbindningar som är gemensamma för både rullskidor och längdskidor, NNN, SNS och nu även Prolink systemet ifrån Salomon.

Det finns ett gäng olika bindningstyper här är en liten förteckning så att du lättare ska kunna välja dina bindningar till rullskidorna.
Salomon SNS Profil Equipe : finns som klassisk och skate. Passar alla nya och gamla skor ifrån Salomon, Atomic och Oneway med beteckningen SNS på sulan och en pinne under skon.
Salomon Propulse RC2 och RC klassisk : Vi rekommenderar RC2 på rullskidor då den blir lite stabilare än RC modellen. Propulse RC Passar alla nyare skor från Salomon, Atomic och Oneway med två pinnar undersulan och beteckningen RS17 på sulan. Bäst kompatibel med pjäxor som är max 4 år gamla.
Salomon SNS Skate Pilot: Passar alla Salomon, Atomic och Oneway pjäxor med två pinnar och RS17 sula.
Salomon Prolink: finns som skate och Klassisk. Prolink systemet passar alla skor ifrån Fischer, Madshus, Alpina, Rossignol med NNN sula samt Salomon och Atomic pjäxor med prolinksula (nyhet 2016)
Rottefella Rollerski : finns som Klassisk och Skate. Passar alla pjäxor från Fischer, Alpina, Madshus och Rossignol samt Salomon och Atomic pjäxor med Prolink sula. Rottefella Rollerski bindningen är den som rekommenderas från Rottefella på rullskidor, du kan flytta den fram och tillbaka på en monterngsplatta på skidan och på så sätt ha flera användare på skidan. Säkerhetsskruvarna gör att den är godkänd av Norska Trafiksäkerhetsverket.

Vill du ha mera information om bindningarna så klicka här

loading...