Bromsteknik på rullskidor

Det är lätt att komma upp i höga hastigheter med rullskidor och det hårda underlaget gör det ont att ramla, vilket skapar ett behov av att man blir bra på att lära sig att bromsa. Åkningen i sig blir mycket roligare och en bättre träningsform när man kan bromsa ordentligt. Men viktigt att tänka på att det rent träningsmässigt inte är i utförsbackarna som rullskidåkning ger bra träningsresults, generellt samt specifikt för din längdskidåkning, utan snarare på flacken och i uppförsbackarna. Därför så behöver det inte vara en dålig idé att inför en nerförsbacke ta av sig skidorna och gå ner för de brantare partierna för att på så sätt undvika olyckor.

 

Det finns ett antal olika bromstekniker som vi går igenom här på Rullskidåkning.se, klicka nedan för att komma till respektive bromsteknik:

 

Plogbromsning

 

T-bromsning

 

Bromsa med stavarna

 

Om man inte kan få stopp på rullskidorna så finns det två sätt, antingen så låter man farten få plana ut alternativt om inte det går p.g.a. hinder eller liknande så får man helt enkelt försöka att falla bra.

loading...